-Euro 3 vs Euro 4 (o ciudatenie ?) Intrebari frecvente
![]() |
|
|||||||
| Īnregistrare | Īntrebări frecvente | Lista de Membri | Calendar | Marcheaza Forumurile ca Citite |
| Intrebari frecvente Dacia Sandero : Cum fac sa ....? Cat costa sa ....? Unde gasesc ....? si alte asemenea intrebari |
| Attention Visitor: |
| You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de Afisare |
|
|
#1 |
|
"Sandel" de 5 stele
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 04-28-08
Motorizare : by 1390cc
Varsta: 31
Posturi: 985
|
Am o intrebare care ma roade rau de tot (am tot cautat pe net, dar nu am gasit inca nimic concret): deci, cum e posibil ca motorul de pe gama dacia de 1.4 8V 75 CP 112 nm sa fie catalogat ca fiind euro 4 cu Co2 = 166g / km iar un Fiat Punto fabricat in 2000 (al lui varu'meu) motor de 1.2 8V 60 CP 102 nm, sa fie euro 3 dar sa aiba doar Co2 = 136g / km (am vazut talonul completat de RAR, e pe bune).
Cum e posibil asa ceva ? |
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Super Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 05-24-07
Motorizare : saispevolti/empetrei
Varsta: 33
Posturi: 947
Rep Power: 12 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [Super Moderator]
|
la normele euro cred ca se tine cont de toti produsii din esapament, nu doar CO2. asta nu vor sa priceapa nici cei cu diesel, ca nu CO2 spune daca un motor e poluant sau nu. mai conteaza radicalii CH si oxizii de azot NOx (de aia le si zice "noxe"), cianurile, negrul de fum...
ala are CO2 mai putin ca e motor mai mic, nu e logic, ala nu poate arde mai multe aer si deci nu poate produce mai mult carbune decat un motor 1.4, din moment ce are 1.2 litrii.
|