-Despre covorase / presuri Intrebari frecvente
![]() |
|
|||||||
| Īnregistrare | Īntrebări frecvente | Lista de Membri | Calendar | Marcheaza Forumurile ca Citite |
| Intrebari frecvente Dacia Sandero : Cum fac sa ....? Cat costa sa ....? Unde gasesc ....? si alte asemenea intrebari |
| Attention Visitor: |
| You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de Afisare |
|
|
#1 |
|
"Sandel" Incepator
![]() Data inscrierii: 11-20-10
Motorizare : 1.4
Posturi: 8
|
Pe Sandi a mea de care sunt ofarte multumita, am cumparat-o (SH) cu covorase de Logan si problema ar fi ca, de cate ori conduc cu incaltaminte cu tocuri mi se agata tocul in rizurile de la ele cand apas pedalele, in special ambreiajul! Credeti ca cele de Sandero ar elimina aceasta problema ? Nu de alta, dar ca sa nu dau banii degeaba.. multumesc!
|
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
"Sandel" de 5 stele
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 04-01-10
Motorizare : 1.6
Posturi: 542
|
Nu vreau sa fiu rautacios, dar nu se conduce cu tocuri. Poti sa avariezi ambreajul. Ca presuri si cele de sandero originale au mici striati.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
"Sandel" Incepator
|
Multumesc pentru raspuns, dar nu are absolut nici o legatura ambreiajul cu tocul - partea talpii care apasa pe ambreiaj este aceeasi si in cazul unui adidas! In tot cazul, daca zici ca si cel original de Sandero are striatii in zona respectiva, cred ca o sa apelez cu incredere la o mocheta care va fi spalata regulat
![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
"Sandel" Fidel
![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 08-18-09
Posturi: 254
|
Bun venit pe forum si felicitari pentru achizitie,Aura!
Eu am cumparat de la AutoVit un set de covorase din cauciuc gen tavita ce au la covorasul soferului doua clipsuri de fixare.Desi baietii de la spalatorie mi-au pierdut clipsurile de fixare presul tot nu aluneca(in afara de cele doua orificii de fixare mai are si mici zimti ce previn alunecarea).Anul trecut am dat 50 RON pe set. Numai bine! |
|
|
|
|
|
#5 |
|
"Sandel" de 5 stele
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 04-01-10
Motorizare : 1.6
Posturi: 542
|
Si din partea mea : Bun venit pe forum si multi km fara incidente !
Din ce ai explicat tu am inteles ca ti se agata tocul in pres cand vrei sa apesi pedala. De aici rezulta ca exista posibilitatea sa ti in presiune mai mult timp ambreajul decat este necesar. Acesta actiune duce la " decalirea " placii de presiune ( componenta in cadrul setului ambreaj ) lucru ce va duce intr-un timp, mai scurt decat cel normal, la defectarea ambreajului. Am fost informat de un mecanic Dacia ca ambreajele Valeo ( cele prezente pe Logan, Sandero, etc. ) sunt foarte sensibile daca sunt tinute mult timp in presiune ( la limita contactului intre disc si placa ) . Alt indiciu relevant pentru mine a fost cand s-au schimbat, la firma unde lucrez, 3 seturi de ambreaje, la masini luate de noi, pana in 50 000 km. Aceste masini ( 2 vw polo si un Audi A4 ) erau conduse de doamne din managementul companiei ce purtau constant tocuri. Hartia oficiala din partea service Porshe Bucuresti Vest a fost ca nu se vor inlocui pe garantie din cauza proastei utilizari. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
"Sandel" Incepator
|
Multumesc de incurajari!
Eu am inteles (daca am inteles bine), cred ca acele doamne se si sprijineau un pic pe el - cand nu era nevoie (la semafor de exemplu) / se "odihneau" pe el, in loc sa-si odihneasca piciorul in spatiul din stanga! Problema mea apare cand ridic piciorul sa-l apas, atunci mi se agata tocul in covoras.. multumesc pentru informatii, sper ca nu fac greseala pe care o crezi, dar.. la noblesse oblige ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
"Sandel" Fidel
|
Off topic:@geoalexus:in general la masinile conduse de catre domnisoare/doamne apare o suprasolicitare a ambreiajului pentru ca,se zice,ca au tendinta sa stea cu piciorul pe ambreiaj...In cazul conducerii cu incaltaminte cu toc exista,asa cum ai mentionat si tu,riscul unei debreieri incomplete,implicit afectarea ambreiajului.
On topic:@Aura:achizitioneaza covorase cu o buna fixare,fii atenta sa apesi pedala de ambreiaj pana la capatul cursei si condu incaltata asa cum preferi:cu tocuri,fara tocuri... Enjoy ur Sandy!Multi km fara probleme si evenimente! |
|
|
|
|
|
#9 |
|
"Sandel" de 5 stele
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 07-31-08
Motorizare : 1,4 MPI Laureat
Varsta: 33
Posturi: 594
|
dupa parerea mea cele mai bune covorase sunt cele tip mocheta
ps.utilizari indelungate fara probleme chiar cu tocuri sau fara tocuri :-) |
|
|
|
|
|
#10 |
|
"Sandel" Incepator
|
Va multumesc tuturor pentru explicatii si informatii! Si.. sper ca acest forum sa fie plin numai de lucruri pozitive despre masinile noastre; solutia este clara: voi achizitiona un set de covorase tip mocheta..
Si voua cat mai multi km fara incidente alaturi de ale voastre Sandi!! :-) PS Se fac intalniri intre fani / membrii forumului ? M-am inscris abia ieri si nu am "rasfoit" toate paginile forumului ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
"Sandel" Fidel
|
Intalnirile se tin in Piata Constitutiei,sambata la ora 11.Esti binevenita oricand!
![]() http://www.clubsandero.ro/intalniri_membri-t261p27.html |
|
|
|
|
|
#13 | |||||||||||||||||||||||||||
|
"Sandel" de 5 stele
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 04-28-08
Motorizare : by 1390cc
Varsta: 31
Posturi: 983
|
![]() ps. citeste unele topicuri si o sa intelegi la ce ma refer... |
|||||||||||||||||||||||||||
|
|
|
|||||||||||||||||||||||||||
|
|
#14 |
|
"Sandel" Fidel
![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 12-20-09
Motorizare : 1,4
Posturi: 266
|
SALUT... celor vechi dar si celor noi pe aici.... mie imi aluneca covorasele se urca pe pedale. dar din cand in cand il trag cu mana in spate(riscant gest in timpul mersului) m-am obisnuit asa
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
"Sandel" Incepator
|
@bunicuta ma refeream strict in ceea ce priveste raportul pret-calitate, si de asemenea in ceea ce priveste exemplarul meu cu care ma laud ca desi a fost o masina de scoala timp de ~1 an, merge ca unsa , usor de manevrat si absolut nici o prpoblema la "varsta" de 26.000km - binenteles ca daca am fi avut posibilitati cu totii ne-am fi indreptate spre alte "zari"...
@raduiancu primele dati si eu am apelat la metoda "trasul covorasului", pana cand l-am tras stramb si aproape ca mi-a blocat pedala de acceleratie (noroc ca nu era frana / ambreiajul), dupa care la primul stop am azvarlit cu el in partea dreapta (noroc ca nu era geamul deschis ) - asa ca de asta am deschis topicul si am ajuns la concluzia (multumita celor de aici) ca presuletele tip carpeta sunt urmatoarele pe lista mea de cumparaturi ![]() |
|
|
|
|
|
#16 |
|
"Sandel" de 5 stele
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 06-27-08
Motorizare : LuMPI
Posturi: 865
|
Eu am lipit niste arici pe partea de jos a covoraselor.Ma refer aici la cele din dreapta si din spate,cel de la pedalier avand clipsuri de fixare.E si asta o metoda home made,dar eficienta.
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
"Sandel" Junior
![]() ![]() Data inscrierii: 08-17-09
Motorizare : 1,2 16v
Posturi: 144
|
Si eu am patit-o cu bagatul covorasului sub pedale.
Cum am rezolvat-o? Simplu, le-am dat si am luat altele ![]() Am gasit d-alea tip tavita di nu mai am probleme, cel de la sofer pe langa gaurile se prindere are si tepi pe spate care se fixeaza mai bine in mocheta. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
"Sandel" Fidel
|
Sunt non-name,luate din targul Vitan la 50 RON in 2009...Nu miros a cauciuc.Numai am capacelele de fixare,s-au pierdut la spalatorie.Oricum,la pretul asta in 2011 pun altele.
![]() |
|
|
|