-Dacia scade īn Romānia, dar creşte la nivel internaţional Dacia Sandero
![]() |
|
|||||||
| Īnregistrare | Īntrebări frecvente | Lista de Membri | Calendar | Marcheaza Forumurile ca Citite |
| Dacia Sandero by Renault |
| Attention Visitor: |
| You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de Afisare |
|
|
#1 |
|
"Sandel" de 5 stele
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 09-15-08
Motorizare : 1.6 MPI
Posturi: 637
|
"Singurele modele noi care s-au remarcat pe piata locala au fost Sandero si Logan VAN. Sandero, lider pe segmentul masinilor bicorp de oras, detinea o cota de piata de 18%, cu 8.916 automobile vandute doar in Romania, dintr-un total de 38.928, in doar sase luni de la aparitie."
Puteţi citi tot articolul pe CAPITAL.ro
|
|
|
|
|
#2 |
|
"Sandel" de 5 stele
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 06-23-08
Motorizare : 1.4 mpi 75cp
Varsta: 46
Posturi: 1,083
|
Dupa o perioada de stagnare sau scadere si dupa o asezare a pietelor, datorita pretului redus de achizitie, sigur Sandero si Logan se vor vinde bine pe pietele externe.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Super Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 05-24-07
Motorizare : saispevolti/empetrei
Varsta: 33
Posturi: 947
Rep Power: 12 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [Super Moderator]
|
da, va da pe dinafara succesul dacia...in conditiile in care mai toti "strainezii" au discounturi serioase, dacia tine cu dintii de pret ba mai mult, scoate din dotarile masinilor, cum ziceam, chiar risca sa se inece dracului in propriul succes...
|
|
|
#5 |
|
"Sandel" de 5 stele
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 04-28-08
Motorizare : by 1390cc
Varsta: 31
Posturi: 983
|
Ultima stire oficiala e ca vanzarile Dacia in Romania au scazut cu aproximativ 80% in Ianuarie 2009 fata de Ianuarie 2008...si cand ne gandim ca oricum in Ianuarie vanzarile de automobile in genere sunt drastic scazute, va dati seama in ce situatie se afla Dacia.
Eu zic ca daca nu vor veni, odata cu programul Rabla, cu oferte IREZISTIBILE, e aproape sigur ca fabrica va intra in somaj tehnic nu pentru 2-3 saptamani, ci poate pentru 2-3 luni + concedieri masive. ps. previziunile FMI sunt sumbre: recesiune in Romania in 2009 (care probabil va incepe din aprilie) |
|
|
|
|
|
#6 |
|
"Sandel" de 5 stele
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 06-23-08
Motorizare : 1.4 mpi 75cp
Varsta: 46
Posturi: 1,083
|
Domnule noi suntem in criza si recesiune de cand ne-am nascut
Pana in toamna nu a crescut puterea de cumparare ci cumpararea pe datorie cu credite bancare, acum cand nu se mai dau credite se vede si puterea de cumparare. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
"Sandel" de 5 stele
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 09-07-08
Motorizare : 1.4 mpi
Posturi: 616
|
nu stiu de ce dar am presimtirea ca va fi si mai rau pentru Dacia. Deja tara e plina de tot felul de masini...piata va fi saturata si atunci vor produce foarte putin..
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Super Moderator
|
cand ti-o cauti cu lumanarea, ti-o gasesti....
![]()
|
|
|
#9 |
|
"Sandel" de 5 stele
|
Īn Germania (programul Rabla), un studiu de piață arată că Dacia este pe locul 2 īn preferinţele nemţilor, după VW. Asta este de bine, zic eu.
|
|
|
#11 |
|
"Sandel" de 5 stele
|
Este īn top pentru că este criză şi pentru că raportul calitate/preţ este unul bun. Īi putem acuza pe nemţi de orice, dar nu că sunt proşti.
|
|
|
#12 |
|
"Sandel" de 5 stele
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 07-04-08
Varsta: 32
Posturi: 432
|
Nu cred ca va fi mai rau pentru Dacia, din contra cred cs va fi mai bine.
http://www.capitalul.ro/auto-news/ex...-germania.html Ce parere aveti de asta? Eu zic ca este un pas in fata pt Dacia. Nemtii si altii cumpara masini DACIA noi, de la noi, iar noi le cumparam lor toate junghiurile, ca de "sunt masinistraine si e normal sa fie mai bune decat Dacia care sunt noi, ca masina straina e mai buna". Asa gandesc unii cand cumpara o masina. Prefera una SH, chiar daca peste cateva luni nu mai gasesc piese deact o DACIA Noua. Eu unul niciodata nu mi-as lua o masina SH. Prefer sa dau mai mult pe una noua. Vreau ca la sfarsitul lunii viitoare sa imi dau comanda de un Sandero 1.6 Laureate Gri Comete, AIRBAG-uri laterale si CD MP3. Pt mine este ok ca raport pret/dotari/calitate. In Germania deja se vinde DACIA SANDERO in 4-5 variante de motorizare, in functie de cum considera fiecare. Iata variantele de motorizare disponibile pentru DACIA SANDERO in Germania: Motorizari benzina 1.2 16V 75 CP eco2 1.4 8V 75 CP 1.4 8V LPG 72 CP 1.6 8V 87 CP Motorizari Diesel: 1.5 DCI 68 CP eco2 1.5 DCI 86 CP eco2 Cred ca in curand va aparea si la noi pe piata celelalte 3 motorizari: 1.2 16V 75 CP eco2 1.5 DCI 68 CP eco2 1.5 DCI 86 CP eco2 Iata si consumul oficial pentru cele trei motorizari 1.2 16V 75 CP eco2 7,6 urban/ 4,9 extraurban/ 5,9 mixt 1.5 DCI 68 CP eco2 5,0 urban/ 4,3 extraurban/ 4,5 mixt 1.5 DCI 86 CP eco2 5,3 urban/ 4,2 extraurban/ 4,6 mixt Am uitat sa adaug consumul pentru motorul de 1.4 8V LPG 72 CP 12,2 urban/ 7,4 extraurban/ 9,2 mixt Last edited by angelblack : 15th February 2009 at 09:01 Motiv: Automerged Doublepost |
|
|
|
|
|
#13 |
|
"Sandel" de 5 stele
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 06-27-08
Motorizare : 1,4 75
Varsta: 26
Posturi: 1,487
|
mai bine iti iei corsa, polo,cordoba(incrdibil am vaz la 10800euro full)si mai sunt o gramada de posibilitati.eu am fost naiv cand am crezut ca la dacia piesele sunt mai ieftine.
sunt foarte multumit de sandero al meu dar mi-as dori mai multa putere.acolo de la 70-la 120 sa fie mai putine secunde.
|
|
|
#14 |
|
"Sandel" de 5 stele
|
Acum depinde si de preferintele fiecaruia. Cati km ai cu ea pana acum. Se zice ca motorul isi da drumu dupa vre-o 3000 KM.
Un cip de crestere a puterii nu crezi ca te-ar ajuta si multumi in acelasi timp? |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Super Moderator
|
@spanu: te invit la o vizita in ce service seat vrei tu sa intrebi cat te costa o revizie la ei si cam cat te costa unele piese. apoi raporteaza la dacia, sa vezi cat de "ieftin" iesi. cochetam si eu cu seat-ul intr-o vreme, dar tocmai din cauza ca am un prieten foarte bun ce lucreaza la seat am luat loganul. nu ca seat-ul ar fi masini proaste, dar intretinerea facuta dupa carte, la service, te usuca de bani. si la vremea aia, un ibiza 1.2 cu semi-dotari costa mai mult decat prestige-ul meu full.
|
|
|
#16 |
|
"Sandel" de 5 stele
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 06-27-08
Motorizare : 1,4 75
Varsta: 26
Posturi: 1,487
|
evident ca e mai scumpa revizia la seat dar nu stiam ca e asa de costisitoare. ma gandesc ca firmele straine de masini iti baga alt ulei, (mult mai bun) iar calitatea consumabilelor e mai buna. acum ma poti contrazice ca nu stiu cum e service-ul la seat de ex.
@angel: mi-as pune cipul ala de putere dar toata lumea zice ca motorul poti sa il duci la casat dupa 2-3 ani.
|
|
|
#17 |
|
"Sandel" de 5 stele
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 09-07-08
Motorizare : 1.4 mpi
Posturi: 616
|
un far de sandero e 8 mil si ceva; un far de C3 e 10 si ceva.; unul de seat mai scump..si tot asa. Sandero e mai ieftin de intretinut dar pe o perioada de 10 ani eu cred ca banii dati pe masini sunt aproximatv egali cu bani dati pe intretinerea un C4 sau polo..etc.
Cat despre faptul ca un chip strica motorul dupa cativa ani..cred ca ai fost mintit. Eu am prieteni care au chipuri de ani de zile si nu au nici o problema. Poate ca sunt si exceptii, mai ales de la Dacia te poti astepta, dar asa in general nu strica motorul. Un efect negativ categorie e consumul care va creste. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Super Moderator
|
cristi_xp are chiptuning de 3 ani, 80000km, virtualmansorin are chiptuning de 3 ani, 110000km, mareom a avut chiptuning 2 ani, 70000km, toate masinile merg impecabil, fara absolut nici o problema. apropo, toti 3 sunt cocsari si schimba la capata de turometru. sorin si cristi la 7000rpm cand ii apuca black-out-ul
referitor la consumabile, un far de seat leon, xenon, adaptiv, pret 1500 de euro. un far, nu setul, iar piesa nu include manopera...inca ceva, acel "dacia oil" e texaco/havoline semisintetic 5w30, nu-i chiar "cenusareasa" uleiurilor de motor.
dom'lui ministru al asfaltului si anumitor primari, un sincer "@#$%!" Last edited by Seba : 17th February 2009 at 02:51 |
|
|
|
|
|
#20 |
|
"Sandel" de 5 stele
|
Pot spune ca de la ce era Dacia la ce este acum este o diferenta mare.
Si deocamdata asta este doar inceputul. |
|
|
|