-Cu ce benzina si de unde alimentam...??? Dacia Sandero
![]() |
|
|||||||
| Înregistrare | Întrebări frecvente | Lista de Membri | Calendar | Marcheaza Forumurile ca Citite |
| Dacia Sandero by Renault |
| Attention Visitor: |
| You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below. |
| Vezi Rezultatele Sondajului: | |||
|
|
0% | ||
| Alegatori: 0. Nu poti vota in acest sondaj | |||
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de Afisare |
|
|
#1 |
|
"Sandel" Incepator
![]() Data inscrierii: 05-19-08
Motorizare : 1.6 , 90 CP
Posturi: 95
|
Acum ca unii avem mai multi Km facuti, altii mai putini cam incepem sa ne formam o parere cum trage masina si cum se aude motorul , in functie de cum alimentam.
Sunt fel si fel de opinii cu privire la tipul benzinei ( 95,98,99+, 100) , si statiile Peco de unde alimentam. Sunt unele voci precum ca ar fi o ierarhie ceva de genul: Mol Evo 100 Rompetrol 98 Rompetrol 95 Petrom 99+ Se spune despre Rompetrol ca ar avea o benzina foarte buna.Eu unul nu am alimentat de la ei niciodata. Petrom 99+ mi s-a parut destul de buna, in comparatie cu OMV 95 si Mol 95 care cel putin la mine creste in turatii relativ mai greu si zgomotul motorului destul de mare. OMV Carrera 100 nu m-a incantat foarte tare. Voi la ce pareri ati ajuns??? Cum vi se par descriile de mai sus?? |
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
"Sandel" Incepator
![]() Data inscrierii: 10-02-08
Motorizare : 1.4
Posturi: 36
|
eu am 13. 500 km, facuti aproape toti cu benzina Petrom 95. Si pina acum totul a fost o.k. Am mai pus, accidental, de la Lukoil, tot 95 si a fost bine.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
"Sandel" Incepator
![]() Data inscrierii: 12-21-08
Motorizare : 1.4MPI
Posturi: 18
|
am pus numai 95 petrom,ieftina si buna fara probleme,oricum am 1.4 un motor foarteeeeeeeee puturos asa ca personal nu prea ma intereseaza benzina,minuni nu o sa faca! salutari!
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Super Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 02-05-08
Motorizare : 1,4 MPI
Posturi: 820
|
95 Petrom rulz
.La ce motoare praf avem nici nu stiu de ce ne chinuim cu intrebari din astea existentiale. Cea mai ieftina e cea mai buna. Apa sa nu fie in ea, ca in rest sunt motoare destul de fiabile si rezista la abuzuri. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Super Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 05-24-07
Motorizare : saispevolti/empetrei
Varsta: 33
Posturi: 947
Rep Power: 12 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [Super Moderator]
|
mol evo stiam ca e de 98, omv are benzina de 100...oricum cea mai buna benzian ce-am folosit-o la pret acceptabil a fost petrom99 si/sau lukoil98
|
|
|
#7 |
|
"Sandel" Incepator
|
Eu am cam 4800 si parca a inceput sa se miste mai bine..parca simti ca are viata in ea!!.......momentan am Petrom 95, dar preconizez sa testez cu petrom 99+
|
|
|
|
|
|
#8 | |||||||||||||||||||||||||||
|
"Sandel" de 5 stele
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 09-15-08
Motorizare : 1.6 MPI
Posturi: 637
|
|
|
|||||||||||||||||||||||||||
|
|
#9 |
|
"Sandel" Avansat
![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 06-18-08
Motorizare : 1.4 MPI
Posturi: 189
|
Dar apa care iese de pe eşapament ce-i cu ea?
Eu bag petrom95 si nu mi se pare ca se simte vreo diferenta fata de 99. Last edited by Roby1992 : 10th January 2009 at 23:57 Motiv: Automerged Doublepost |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Super Moderator
|
apa care iese de pe esapament nu-i apa din benzina, e apa ce se formeaza ca urmare a actiunii catalizatorului asupra gazelor de esapament, plus condens. apa poate sa apara in rezervorul masinii daca e mereu putina benzina, din aerul ce se condenseaza pe peretii rezervorului. acea apa e absorbita in mod evident de motor, ea fiind tocmai pe fundul rezervorului, de unde trage pompa de benzina. de aceea iarna e indicat sa mergem cu masina cu rezervorul cat mai plin, pt a evita formarea condensului.
LE: cum despre benzina folosita de sandero se mai discuta aici, acel topic se inchide. discutiile vor continua doar aici.
dom'lui ministru al asfaltului si anumitor primari, un sincer "@#$%!" Last edited by Seba : 11th January 2009 at 00:08 |
|
|
|
|
|
#11 |
|
"Sandel" Incepator
|
Intradevar se pare ca s-ar simti o diferenta intre ce alimentam in mod obisnuit si anume :
OMV 95, Mol 95 si Petrom 95 fata de 99+ . Se aude motorul altfel, trage altfel. Se simte . Diferenta....pana la urma nu e chiar mare la pret, eu cred ca ar fi oarecum acceptabila calitate pret , personal cred ca am sa raman pe 99+. Daca voi considera ca diferenta de pret intre Petrom 95 si 99+ ....se va inclina catre bugetul de austeritate , atunci cred ca 95 va fi invigatorul......recunosc cu stringere de inima..!! |
|
|
|
|
|
#12 |
|
"Sandel" Incepator
![]() Data inscrierii: 12-27-08
Motorizare : 1400
Posturi: 3
|
Eu alimentez de obicei cu Euro4 de la Rompetrol de 98. Am bagat euro 5 tot de acolo si am fost profund dezamagit. Slaba de tot, si asta in conditiile in care nu sunt un sofer nervos, care are nev oie de demaraj.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
"Sandel" de 5 stele
|
@ Seba
Explicaţiile sunt logice şi sunt de acord cu ele. Cred că ar fi bine ca periodic să băgam în rezervor o mică cantitate de alcool izopropilic.
|
|
|
#14 |
|
Super Moderator
|
etilicul e mai bun, izopropilicul s-ar putea sa depuna ceva resturi, nu stiu sigur, banuiesc. ala etilic sau metilicul sigur nu dauneaza.
|
|
|
#15 |
|
"Sandel" Incepator
|
stie cineva cum e cu nivelul de sulf.....????....eu stiu ca ar trebui sa fie mai mic de 10 nivelul admis.....pentru euro 5 care se pare ca ar cam fi obligatoriu pentru toate pompele. Acuma......care cum o respecta........mai protejam si noi motoarele ..macar din cand in cand sa alimentam cu benzina de 100.....se pare ca ai face bine motorului.... !
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
"Sandel" Incepator
![]() Data inscrierii: 02-05-09
Motorizare : 1.4 MPI
Varsta: 32
Posturi: 52
|
Parerea mea este ca la inceput...in rodaj si inca 1000 km dupa sa fie folosita benzina 95. Dupa aceea se poate pune benzina de 99, 98 sau 100 dar..din cate mi-au spus cei de la reprezentanta e bine sa folosim benzina 95 si la 2-3 plinuri sa punem benzina 99.
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
"Sandel" de 5 stele
|
Eu bag de 99+ de la o benzinărie nouă din Bucureştii Noi, construită acum vreo 2 ani. Este lângă job şi am văzut tancurile când le-au adus. Erau şi ele noi. Asta îmi dă un pic de încredere. La ce interval de timp schimbă (curăţă) însă filterele, habar n-am. Când ai în rezervor benzină CO 99+, am constatat că maşina este o leacă mai vioaie decât atunci când ai CO 95.
|