-Credit auto sau leasing Auto financiar Leasing, rate, discutii generale legate de partea financiara. Credit auto sau leasing - Dacia Sandero
Dacia Sandero

Inapoi   Dacia Sandero > Lucruri generale > Auto financiar
Īnregistrare Īntrebări frecvente Lista de Membri Calendar Marcheaza Forumurile ca Citite

Auto financiar Leasing, rate, discutii generale legate de partea financiara.

Attention Visitor:
You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Credit auto sau leasing

Auto financiar

Raspunde

Thread Tools Moduri de Afisare
Vechi 9th June 2008, 16:14   #1
adi007
"Sandel" Junior

Data inscrierii: 05-26-08
Motorizare : 1.6 MPI
Posturi: 100
adi007 is on a distinguished road
:
["Sandel" Junior]
Implicit Credit auto sau leasing

Doresc sa achizitionez un Sandero peste o luna si as dori sa stiu ce imi recomandati ?

Dispun de o partea din bani si doresc un credit de 17000 ron pe aproximativ 4 sau 5 ani .Ce banca imi recomandati (Transilvania , BCR, Raiffeisen , Volksbank etc) sau sa merg pe solutia de finatare de la Dacia BRD? Cine are cea mai mica dobanda (DAE) si care sunt cei mai seriosi ? Daca merg pe leasing ce imi recomandati?

Foloseste Edit

Last edited by Stefan : 9th June 2008 at 16:31
adi007 e offline   Reply With Quote
Vechi 22nd June 2008, 21:05   #2
sambo
"Sandel" Incepator

Data inscrierii: 12-01-07
Motorizare : 998
Varsta: 36
Posturi: 32
sambo is on a distinguished road
:
["Sandel" Incepator]
Implicit

Iti raspund eu, desi poate este un pic tarziu.
Avantaje leasingului in general sunt urmatoarele:

1. Poti sa jonglezi un picut mai mult cu rata lasand o valoare reziduala mai mare,
2. Poti sa deduci (scazi) caloarea ratelor din impozit, daca faci lesing pe o firma.

In general creditul auto este mai avantos ca si costuri (atunci cand tragi linie). Dobanzile si comisioanele sunt mai mici, de regula ai mai multe optiuni de CASCO (sper deosebire de firmele de leasing care impun compania de asigurari, bancile de regula ofera maimulte variante). Si inca ceva DAE NU E TOT ! Poti avea o DAE mai mica, dar costuri mai mari datorate unor comisioane ascunse. Un alt amanunt pe care trebuie sa-l ai in vedere sunt comisioanele de rambursare anticipata care la lesing sunt mult mai mari si uneor rambursarea anticioata este imposibila. Ca banca iti recoman Volksbank. In schimb solutia BRD e mai comoda.Succes si daca mai ai intrebari spune-mi!
sambo e offline   Reply With Quote
Vechi 23rd June 2008, 07:56   #3
adi007
"Sandel" Junior

Data inscrierii: 05-26-08
Motorizare : 1.6 MPI
Posturi: 100
adi007 is on a distinguished road
:
["Sandel" Junior]
Implicit

mersi pentru informati dar tot nu pot sa ma hotarasc daca sa merg pe volksbank sau BRD ,am studiat ofertelele fiecaruia pe net si mi se par aproape la fel un + pentru volksbank.

Am intrat pe finzoom.ro si am vazut ca cele mai avantajoasa credite sunt de la Raiffeisen si CEC , acum sunt foarte confuz .Ce imi recomanzi ?

Last edited by Stefan : 23rd June 2008 at 13:06
adi007 e offline   Reply With Quote
Vechi 23rd June 2008, 11:35   #4
sambo
"Sandel" Incepator

:
["Sandel" Incepator]
Implicit

Eu zic asa: Cea mai buna finantare este cea la care platesti mai putin atunci cand tragi linie. Asa ca asta trebuie sa ai in vedere. Daca tu consideri ca s-ar putea sa faci rost de bani mai multi si ai sa poti sa platesti mai devreme tot creditul, mai este important sa vezi si care este comisionul de rambursare anticipata. Nu cunosc ofertele tuturor bancilor insa e foarte posibil ca CEC sa vina cu ceva avantajos pentru ca sunt intr-o mare actiune de recucerire a cotei de piata pierdute in ultimii ani. Eu am vazut de curand o oferta de la Volksbank si mi s-a parut ok. Mai sunt si alte amanunte care tin de comoditatea aprobarii (aici BRD are un +) insa cred ca principalul lucru este sa platesti mai putin. Si inca ceva la creditele in euro sansele sa ti se mareasca dobanda sunt mai mici ca la cele in lei. BAfta
Vechi 6th July 2008, 22:34   #5
bestdodo
"Sandel" Junior

bestdodo's Avatar

Data inscrierii: 07-05-08
Motorizare : 1.4 MPI
Posturi: 129
bestdodo is on a distinguished road
:
["Sandel" Junior]
Implicit

Mergi pe BRD , programul cu Dacia , e sfant , se misca repede si dobanda nu e f mare...la alte banci te inteapa si mai rau.Si Casco e fain , au cu Asibanu ... e ok.Sfatul meu...
bestdodo e offline   Reply With Quote
Vechi 7th July 2008, 01:02   #6
Spanu
"Sandel" de 5 stele

Spanu's Avatar

Data inscrierii: 06-27-08
Motorizare : 1,4 75
Varsta: 25
Posturi: 1,370
Spanu is on a distinguished road
:
["Sandel" de 5 stele]
Implicit

brd are cea mai mica dobanda.problema e ca cel care face ratele este proprietarul masinii.
Spanu e online acum   Reply With Quote
Vechi 7th July 2008, 18:02   #7
sambo
"Sandel" Incepator

:
["Sandel" Incepator]
Implicit

@Spanu.

Doar in cazul leasingului, firma de leasing este proprietara masinii. In cazul creditului bancar proprietarul este clientul, banca neavand decat un gaj asupra masinii (dreptul de a vinde masina fara prea multe formalitati in caz de neplata a ratelor - asta asa pe scurt si pe intelesul tuturor).

@Bestdodo
Asa cum am spus si eu mai sus BRD-ul este de recomandat pentru rapiditatea acordarii creditului (de... intre ei "frantujii").

Insa ASIBAN este o companie de doi lei. Eu am avut masina furata si m-au intarziat cu despagubirea pentru ca nu stiu ce document nu primeau ei chipurile de la politie. M-am dus la politie si aia mi-au facut dovada clara ca expediasera documentul respectiv. Asta dupa cateva luni in care ASIBAN m-a tot dus cu presuletul.Nu deschid aici discutia despre asigurari pentru ca este un topic despre asta. Repet doar ca atunci cand masina este noua toti ne gandim cum sa obtinem un casco cat mai ieftin. Insa atunci cand ne-o zgaraie un bou in parcare sau deseneaza copiii cu creta pe ea ne bagam unghia in gat ca ne-am zgarcit la 100 de euro pe an cat e diferenta pana la un CASCo cumsecade.
Vechi 7th July 2008, 18:07   #8
bestdodo
"Sandel" Junior

bestdodo's Avatar

:
["Sandel" Junior]
Implicit

Sambo, are dreptate ....cam asa stau lucrurile in Romania
Vechi 7th July 2008, 18:11   #9
Spanu
"Sandel" de 5 stele

Spanu's Avatar

:
["Sandel" de 5 stele]
Implicit ???

eu nu am salariu.nu sunt angajat.tata e cel care imi cumpara masina.si nu s-a putut sa mi-o ia prin credit auto pt ca el ar fi proprietarul.deci, singura varianta este cea a unui credit de nevoi personale si apoi cash la dealerul auto pe numele meu.
Vechi 7th July 2008, 18:24   #10
sambo
"Sandel" Incepator

:
["Sandel" Incepator]
Implicit

@Spanu
N-am inteles la ce te referi. Dar fii atent ca un credit de nevoi personale are dobanda si comisioane mult mai mari decat unul auto. Nu e problema mea sa intreb cu ce te deranjeaza daca masina e a tatalui in acte insa dupa ce o cumpera el ti-o poate vinde fara probleme. Daca cartea de identitate ramane la banca (sunt banci care procedeaza asa) poti sa faci un contract de vanzare cumparare (nu e obligatoriu sa fie notarial) care chiar daca nu duce la schimbarea proprietarului in talon -carte iti confera toate drepturile asupra masinii.
Vechi 7th July 2008, 18:30   #11
Spanu
"Sandel" de 5 stele

Spanu's Avatar

:
["Sandel" de 5 stele]
Implicit of

masina tre sa fie pe numele meu ca sora mea vitrega sa nu poata cere cota parte din ea.si daca mi-o vinde trebuie platita o taxa la notariat.care este destul de mare.forma cvc nu este obligatoriu solemna la lucrurile mobile dar in instanta si intr-o succesiune este ceruta adesea, pentru opozabilitatea fata de terti.

Last edited by Spanu : 7th July 2008 at 18:36
Vechi 7th July 2008, 20:10   #12
sambo
"Sandel" Incepator

:
["Sandel" Incepator]
Implicit

Cum crezi tu. Daca banca nu iti tine cartea de identitate poti sa o cumperi si s-o inmatriculezi pe numele tau. Ai mai putea sa-ti faci o carte de munca la un amic cu firma. Oricum un credit de nevoi personale mi se pare prea scump. Ai mai putea s-i iei in leasing si atunci cand vei avea posibilitatea tatal tau sa-ti cedeze lesingul. Vezi tu. Sper sa nu imi iei in nume de rau ca ma bag atat in problemele tale.
Vechi 26th July 2008, 16:45   #13
Anytza
"Sandel" Incepator

Data inscrierii: 05-07-08
Motorizare : 1.5 dci
Posturi: 58
Anytza is on a distinguished road
:
["Sandel" Incepator]
Implicit

Un credit auto sau lesing se obtine usor?Adica eu sunt salariat,dar in carte de munca am un salariu f mic 6mil net.Dispun de jumatate de bani pt sandero(1000e/diesel) 5000E si restul as dori un credit.Intrebarea este daca mi se poate acorda? Nu am fost pana acum nici la banca nici la un deler pt informatii.
Si daca masina e in leesing am voie sa-i fac ceva modificarii(gentii,folie,chestii destea)?
Anytza e offline   Reply With Quote
Vechi 29th July 2008, 10:57   #14
Moraru Sebastian
"Sandel" Incepator

Data inscrierii: 07-10-08
Motorizare : 1
Posturi: 4
Moraru Sebastian is on a distinguished road
:
["Sandel" Incepator]
Implicit

In primul rand nu stiu ce credit/leasing poti contracta din cauza salariului mic. Din acesti 6 mil se mai scad conform normelor BNR, cheltuielile minime de existenta(mancare, chirii, intretinere) stabilite la suma de 100 Euro, deci iti mai raman 2.4 mil din care se iau in calcul in jur de 50% pentru plata ratei din care rezulta un credit MAXIM de cca 3000 euro pe o perioada de 5-7 ani.
In al doilea rand, in cazul in care este aprobata suma respectiva, (in cazul creditului auto sunt cam aceleasi conditii de eligibilitate cu leasingul), diferenta ar fi ca leasingul se aproba in mod normal in max. 3-4 zile, in timp ce creditul auto dureaza minim 7 zile sau chiar si 2-3 saptamani, in cazul in care nu aveti o cunostinta la banca respectiva.
O solutie ar mai fi sa aduceti un girant in cazul leasingului, daca nu va incadrati.
Moraru Sebastian e offline   Reply With Quote
Vechi 29th July 2008, 11:00   #15
Moraru Sebastian
"Sandel" Incepator

Data inscrierii: 07-10-08
Motorizare : 1
Posturi: 4
Moraru Sebastian is on a distinguished road
:
["Sandel" Incepator]
Implicit

Uitasem de folii si jenti, se pot pune si folii, se pot schimba si jentile fara nici o problema, chiar daca masina este in leasing.
Moraru Sebastian e offline   Reply With Quote
Vechi 29th July 2008, 16:25   #16
oana jeler
"Sandel" Incepator

oana jeler's Avatar

Data inscrierii: 07-29-08
Motorizare : 1,6 MPI
Varsta: 33
Posturi: 25
oana jeler is on a distinguished road
:
["Sandel" Incepator]
Implicit leasing

Eu am luat in leasing un sandero. Se obtine mai usor aprobarea decat la banci,dar ........Stau cu masina in curte ,numerele rosii au expirat si ei ma tot poarta cu vorba si povesti lungi .......asta se preconizeaza a dura cam 3 saptamani.Le-am facut o sesizare scrisa,la care nu am primit niciun raspuns.Tot eu am sunat!!!!!!!!!
oana jeler e offline   Reply With Quote
Vechi 29th July 2008, 18:18   #17
muzikboy
"Sandel" Incepator

muzikboy's Avatar

Data inscrierii: 07-17-08
Motorizare : 1.4 mpi
Posturi: 56
muzikboy is on a distinguished road
:
["Sandel" Incepator]
Implicit

Si eu am luat masina in Leasing si ma intarzie astia cu numerele finale> Am platit deja inmatricularea si am cumparat deja al 2-lea set de numere rosii ca si prelungirea perioadei. Adica ei te intarzie iar tu platesti ca de asa e in romania
muzikboy e offline   Reply With Quote
Vechi 29th July 2008, 20:19   #18
oana jeler
"Sandel" Incepator

oana jeler's Avatar

Data inscrierii: 07-29-08
Motorizare : 1,6 MPI
Varsta: 33
Posturi: 25
oana jeler is on a distinguished road
:
["Sandel" Incepator]
Implicit uimire

Citat:
Originally Posted by muzikboy
Vezi Post
Si eu am luat masina in Leasing si ma intarzie astia cu numerele finale> Am platit deja inmatricularea si am cumparat deja al 2-lea set de numere rosii ca si prelungirea perioadei. Adica ei te intarzie iar tu platesti ca de asa e in romania
cum????????????????????????
se pot obtine alte numere rosii?????????????mie mi-au spus ca nu am nicio sansa.....
oana jeler e offline   Reply With Quote
Vechi 2nd August 2008, 12:38   #19
muzikboy
"Sandel" Incepator

muzikboy's Avatar

Data inscrierii: 07-17-08
Motorizare : 1.4 mpi
Posturi: 56
muzikboy is on a distinguished road
:
["Sandel" Incepator]
Implicit se poate !

Citat:
Originally Posted by oana jeler
Vezi Post
cum????????????????????????
se pot obtine alte numere rosii?????????????mie mi-au spus ca nu am nicio sansa.....
Ba da se poate mai ales ca din vina lor stam fara numere .... In constanta se poate acum nu stiu cum e si in alte orase...
muzikboy e offline   Reply With Quote
Vechi 2nd August 2008, 13:40   #20
bestdodo
"Sandel" Junior

bestdodo's Avatar

:
["Sandel" Junior]
Implicit

Leasingul in cazul de fata nu prea e recomandat, solutia cea mai buna ramane totusi creditul si mai exact cel prin BRD.Nu trebuie venit foarte mare asa cum cred unii...iti poti permite ,mai ales daca mergi pe 5- 7 ani.
Raspunde

Sari la Forum

Momentan 1 utilizator(i) vizualizeaza Thread-ul (0 membrii and 1 guests)

Thread Tools
Moduri de Afisare

Reguli de Postare
Nu Poti incepe thread-uri noi
Nu Poti posta replici
Nu Poti posta atasamente
Nu Poti sa iti modifici posturile.

vB code e On
Smilies sunt On
[IMG] code este On
HTML code este Off

Fus orar: GMT +3. Acum este 22:58.

Rulează cu: vBulletin Versiune 3.6.8
Copyright ©2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Zoints SEO v2.3.0 by Zoints & DxLwebs.com
| Dacia Logan | Logan
Politica de Securitate Google