-Citi dintre cei care nu au bara stabilizatoare au zgomote la directie/punte fata? Intrebari frecvente
![]() |
|
|||||||
| Īnregistrare | Īntrebări frecvente | Lista de Membri | Calendar | Marcheaza Forumurile ca Citite |
| Intrebari frecvente Dacia Sandero : Cum fac sa ....? Cat costa sa ....? Unde gasesc ....? si alte asemenea intrebari |
| Attention Visitor: |
| You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below. |
| Vezi Rezultatele Sondajului: Cati dintre cei fara bara stabilizatoare au zgomote la directie/punte fata | |||
| am |
|
14 | 37.84% |
| nu am |
|
23 | 62.16% |
| Alegatori: 37. Nu poti vota in acest sondaj | |||
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de Afisare |
|
|
#1 |
|
"Sandel" de 5 stele
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 06-18-09
Motorizare : reno'
Posturi: 479
|
Vreau sa postam aici, ca un sondaj, cati dintre noi, cei care nu avem bara stabilizatoare ne plingem de zgomote la directie/ansamblu punti fata.
Zgomotele se manifesta sub forma unor troncanituri pe ansamblul de rulare fata si apar mai ales la viraje peste denivelari, pe drum neasfaltat sau pavat. cei care au bara stabilizatoare nu se pling de astfel de batai. bataile se percep si in coloana de directie si in volan (unii colegi de pe forum le-au catalogat ca trepidatii). numai bine! Last edited by Stefan : 2nd November 2009 at 01:25 |
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
"Sandel" Avansat
![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 07-14-09
Motorizare : 1,4 MPI
Varsta: 27
Posturi: 153
|
Salut Ciomp, cred ca la mine te referi cand ai spus ca "le-am catalogat ca niste trepidatii".
Asa este, toate detaliile le-am dat la srectiunea "zgomote ciudate", pe care cred ca le-ai si citit, dar acum vreau sa adaug ca se accentueaza pe zi ce trece, devin mai stresante si poate ca vor avea urmari si la alte componente ale autoturismului(in alte post-uri am citit cum ca ar atinge lonjeronul de motor!!! sau ca a fost nevoie sa se indoaie scutul sa nu mai loveasca in nu mai stiu ce, ceea ce mi se pare inacceptabil la o masina noua). Cat despre bara stabilizatoare, in ultima instanta cred ca de aici sunt toate problemele. Cei de la service ...... autorizat din Bucuresti , au incercat sa dea vina pe mine cum ca " am inceput sa dezasamblez masina" , iar Dacia nu isi asuma raspunderea pentru aceste lucruri. Dupa lungi discutii si dupa ce le-am aratat acte doveditoare cu interventiile facute de AMG la auto, si-au cerut scuze fata de mine si au recunoscut ca sunt multe masini cu problema asta dar din pacate nu stiu cum sa o remedieze( lipsa barii stabilizatoare), dar totusi eu sunt singurul cu aceste troncanituri si trepidatii in sistemul de directie, asa ca problema este preluata de Vocea Clientului si va trebui sa astept raspunsul lor. Pana acum , nu am primit inca nici un raspuns convingator de la VC Dacia , cum ca ar incerca macar, sa rezolve aceste probleme ale Sandelului meu. Daca mai sunteti si altii cu proble asemanatoare , sau nu , dar grave, revin cu rugamintea de ai asalta pe cei de la OPC cu fiecare problema legata de acest auto(chiar si cu toate celelalte optiuni, care in Romania la noi , nu sunt disponibile). Asa cum am mai citit si in alte post-uri, asta da dovada de neglijenta si lipsa de respect fata de cei care le cumpara autoturismele si de faptul ca isi bat joc de noi , pe deasupra ii mai si platim pentru asta. Multi km fara probleme si sa speram ca Dacia VC isi va recunoste greselile de fabricatie la Sandero si le vor remedia cat mai repede. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
"Sandel" de 5 stele
|
Salut Daniel
In primul rind nu esti singur cu aceasta problema..si daca tu ai schimbat doua casete...tind sa cred si eu aproape in totalitate ca e de la bara "minune".Acum ma repet trepidatiile apar si la mine in volan, iar troncaniturile la viraje si cred ca sunt din brate. Nu stiu insa cum sunt proiectate aceste masini noi si tennica asta noua ma depaseste. Eu am avut problemele cu scutul si m-am speriat de cum se misca unele lucruri acolo sub motor. Stii ca nemtii ziceau in presa ca Dacia e ca o furculita de plastic pentru picnic pe linga masinile lor, adevarate tacimuri de argint?..ei asa e la capitolul directie/punti fata..sau tren de rulare ..ce o fi...imi pare rau...imi place masina, dar asta e! Sunt totusi extrem de curios cum de unii nu se pling..dintre acei care nu au bara! Oare tin masinile in garaj si le scot numai la sarbatori pe sosele? (va rog sa nu va simtiti ofensati...sunt foarte suparat cu aceste probleme ). sa speram ca se va rezolva cumva si vocea noastra va avea ecou! numai bine. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
"Sandel" Avansat
|
Asa este Ciomp, te inteleg, doar suntem cu aceleasi probleme.
Totusi cred si sper ca intr-o buna zi se vor remedia defectele acestea. Mult noroc. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
"Sandel" Avansat
|
Reamintesc faptul ca la mine aceste troncanituri au aparut dupa 14.000 km, deci cred ca daca era din cauza barii stabilizatoare se auzeau de la inceput . Totusi sunt nedumerit, si nu vreau sa par iresponsabiul pentru ceea ce scriu , asa ca deocamdata o las pentru mai tarziu , cand poate voi afla mai multe detalii.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
"Sandel" de 5 stele
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 07-31-08
Motorizare : 1,4 MPI Laureat
Varsta: 32
Posturi: 589
|
Am aproape 16000 km intr-un an si 3 luni si nu am acele zgomote cidate la caseta sau batai in volan ,directie si nu am acea minunata bara stabilizatoare sau antiruliu,deocamdata.Sper sa nu am parte de batai si zgomote de genu chiar de pe acum .
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
"Sandel" de 5 stele
|
la mine au aparut putin dupa 2500 km. le-am simtit mai bine dupa un drum cluj-craiova,
unde noaptea intre tirgu jiu si craiova am crezut ca imi rup masina din cauza drumului.atunci s-a accentuat si zgomotul de la scut/brat sustinere motor. miine masina mea implineste 6 luni si am 10169 km fix . e adevarat ca pe drum bun ,sunt putin sesizabile zgomotele...chiar insesizabile pentru unii dintre noi. Oliseh..norocosule! ..sa dee Domnu' nici sa nu ai vreodataLast edited by ciomp : 6th November 2009 at 23:10 Motiv: corectare |
|
|
|
|
|
#9 |
|
"Sandel" de 5 stele
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 06-27-08
Motorizare : 1,4 75
Varsta: 25
Posturi: 1,370
|
nu am avut bara initial iar directia troncanea (trepida) mi-am pus bara si nu a troncanit timp de 1000 de km. acum a inceput iar. deci cred ca nu e din cauza aceasta. la mine mai e o problema. aparatorilor de noroi fata le lipsesc acele capace de prindere din plastic. (le pierd in primii 100 de km pe care ii fac-cred ca le voi lipii cu mastic.) si am impresia ca aparatorile vibreaza in ligheanul de plastic de sub aripa, atunci cand merg pe drum denivelat.
|
|
|
#10 |
|
"Sandel" de 5 stele
Motorizare : LuMPI
Varsta: 33
Posturi: 820
|
Nici eu nu am bara stabilizatoare,nu tin masina in garaj,umblu pe drumuri de toate felurile.Chiar zilnic de cateva ori,urc/cobor pe trotuar ca sa intru/ies in parcare.E acolo o bordura de vreo 15 cm inaltime.Cateodata ma mai si grabesc,sau fortez intrarea in trafic (peste acea bordura),dar nu am auzit nici macar odata troncaneli,zgomote ciudate sau trepidatii.Chiar nu am de ce sa ma plang de astea,cel putin deocamdata.Am doar vreo 8700 km la bord.
Ce ma deranjeaza in schimb,este unghiul in care se inclina masina la viteze mai mari si viraje mai stranse.Daca ajung sa-mi montez bara aia nenorocita vreodata,asta va fi motivul. Imi pare rau pentru cei care aveti problemele astea. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
"Sandel" Junior
![]() ![]() Data inscrierii: 11-02-08
Motorizare : 1,4
Posturi: 112
|
Nici eu nu am "bara minune" , sandelu il am din 2008 iulie si de la inceput am avut zgomote ciudate la puntea din fata dar asta numai pe drum foarte pros. Am fost in servis de cateva ori (poliserv si Iata Campina) si am primit aceslasi raspuns, masina nare nimica, pot sa spun ca in afara de acest lucru nu am avut probleme mari cu sandelul.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
"Sandel" de 5 stele
|
interesant si ciudat. sunt in ceata totala. nu mai stiu de unde sa o apuc.multumesc tuturor pentru feedback si astept in continuare parerile voastre. numai bine!
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
"Sandel" Incepator
![]() Data inscrierii: 08-18-09
Motorizare : 1.4 mpi
Posturi: 9
|
Salut tuturor. Si la mine s-a auzit acel zgomot la viraje pe drum denivelat. Am fost in service, au venit in test cu mine, au facut raport la Pitesti, cei de la uzina au mai cerut o inregistrare a zgomotului, apoi am sunat la VC, iar a doua zi m-au sunat de la VC ca mi s-a aprobat sa se schimbe caseta de directie. Au schimbat caseta de directie si deocamdata nu mai suna la drum prost. Sper sa fie rezolvata problema.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
"Sandel" de 5 stele
Motorizare : LuMPI
Varsta: 33
Posturi: 820
|
Alta sursa de zgomot
Acum esti cu adevarat in ceata,ciompule ![]() Interesanta metoda de diagnostic,sa inregistrezi zgomotul...m-au spart. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
"Sandel" de 5 stele
|
Da asa este..din pacate..ceata deasa!..am vazut insa ca sunt altii care au schimbat si ei casete... daca e din caseta,ce o strica? e chiar asa fragila? De ce la unii se strica iar la altii nu!
Foarrrte interesant. Referitor la ce zicea Spanu ca ii zdrangane aparatorile, acel zgomot nu poate sa "raspunda" si sa se simta in volan, sau prin intreaga coloana de directie. Mai sunt acolo jos plastice sub bara care au joc, dar nu se pot auzi asa tare. Si eu am un bradutz rupt la o aparatoare pe fata si nu produce zgomot asa nasol. Si chiar daca ar fi zgomotul de plastic e altfel. E totusi posibil ca din cauza lipsei barii sa se strice caseta. Probabil depinde si de cum/pe unde exploatam masina caci la unii problema apare mai repede (cazul meu), la altii mai tirziu -cazul lui Daniel- iar la atii constat ca inca deloc. Apophis rogu-te sa ne tii la curent cu ceea ce se intimpla la tine. E foarte bine ca ti-au schimbat caseta. Sa ai mare bafta si sa nu mai ai probleme.Salutari tuturor! Last edited by ciomp : 8th November 2009 at 23:14 Motiv: corectare+adaugire |
|
|
|
|
|
#16 |
|
"Sandel" Avansat
|
Salutari din nou.
Vad ca cei de la VC si toti cei din service-urile Dacia merg pe acelasi mod de identificare a problemelor, indiferent de locatie sau sipmtome: inregistrarea zgomotelor ( la mine chiar au facut un filmulet cu masina in sarcina, cand era ridicata pe elevator in service-ul AMG ), trimiterea lor la Pitesti, dupa care , coincidenta prea mare , este de vina caseta de directie in toate cazurile si se hotarasc sa o inlocuiasca. Dupa parerea mea casetele de directie nu cred ca au ceva ( se uzeaza repede sau sunt prost facute ), ci cred ca e altceva de vina [ un nene pe care il cunosc de ceva vreme mi-a spus ca e posibil sa apara aceste troncanituri la piesa din capatul axului volanului (crucea cardanica parca se numeste) - problema avuta si la DSN, dar care se remedia cu inlocuirea acelei piese, sau din cauza insusi a axului volanului , deoarece se deformeaza - material prost, iar toate zgomotele si trepidatiile se transmit la sistemul de directie ( volan - caseta directie , forteaza in pompa de servo si de asta tremura circuitele de la ea ) ]. Totusi, astea sunt doar niste speculatii, pareri a altor mecanici, si nu ar trebui sa o luam pe incercate, dupa parerea mea, ca sa aflam niste defecte. Cat despre modul si locul de exploatare, in cazul meu, acestea sunt: -mers zilnic prin Bucuresti circa 25 km, aproape in fiecare weekend deplasari in afara Bucurestiului de circca 300-500 km ( dar nu mers pe drum de tara cu gropi, sau teren accidentat ), fara a urca sau cobori cu viteza bordurile sau a brusca masina la fiecare plecare de pe loc (demaraj in tromba). Si inca ceva, daca ne gandim ca exista si oameni care si-au cumparat Sandero, si care stau in zone de munte, sau in zone unde inca nu s-a asfaltat si sunt inca drumuri pietruite ( de exemplu portiunile de bulevarde din Bucuresti cu piatra cubica , ce prezinta foarte mari denivelari - sunt persoane care circula zilnic pe acolo cu masina) atunci ar trebiu sa mergem cu ea trasa de cai , asezata pe o caruta????? Sau sa o menajam in asa fel incat sa mergem cu ea doar pe drumuri cu asfalt ca in palma???? Presupun ca ati mers pe autostrada Bucuresti - Constanta, si ati vazut ( si simtit ) ce rosturi de dilatare avem la poduri, de parca trecem peste o linie de tramvai sau de tren. In cazul asta ce ar trebui sa facem??? Va tin la curent cu ce am mai aflat de la VC sau am rezolvat cu Sandelul meu. Salut |
|
|
|
|
|
#17 |
|
"Sandel" de 5 stele
|
Daniel! partea cu pompa de servo e foarte interesanta. poti preciza mai exact ce se intimpla? te referi la faptul ca o data "slabita"/deformata acea piesa de la ax volan (sau ma rog piesa din caseta) se produc/transmit trepidatii la rotirea volanului cind intra in actiune si pompa de servo? ..si eu am semnalat astfel de simptome si totusi mi se pare ca vibreaza ceva ciudat in coloana de directie si cind intra in functiune pompa de servo. initial am crezut ca e in regula si doar mi se pare. totusi la nici o masina din cite am condus nu am simtit asa trepidatii la parcari in volan cind intra servo. in plus daca te uti din afara (am testat eu cu mecanicul, el la volan eu afara) rotile tremura destul de tare la viraj. ma uitam zilele trecute la un logan scoala care forja la greu parcari si culmea rotile lui nu tremurau la rotirea volanului pe loc. salutari si numai bine!
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
"Sandel" Avansat
|
Salut Ciomp, da asa este. Doar la "unele Sandero" este normal, dupa cele spuse de cei din service AMG. Ba chiar mai mult de atat, mi s-a si "demonstrat" ca la altele, de exemplu Golanul, nu are aceste simptome.Cum se intampla la mine: nu mereu, dar destul de des ( dupa ce mi s-a schimbat prima oara caseta de directie - 3 zile la rand, in permanenta la rotirea volanului pe loc trepida tot sistemul de la servo, asa cum am mai spus si in celelalte post-uri ale mele ) se simt vibratii si trepidatii foarte puternice in volan. Acestea au deseori aceleasi sunete pe care le percep in mers de la caseta de directie, bato vina (coincidenta poate). Ambele roti trepideaza si au vibratii foarte puternice stanga - dreapta, iar volanul parca loveste de ceva foarte tare, parca o nicovala ( ma repet dar vreau sa se inteleaga bine simptomul - acelasi zgomot si aceleasi virbatii pe care le simteam la DSN in mers, de la crucea cardanica ). Maine sper sa am timp, si am sa fac o inregistrare cu modul in care reactioneaza intreg sistemul de directie la rotirea pe loc a rotilor si am sa il pun undeva pe retea, poate se vor da mai multi cu parerea si vom putea elucida acest caz inainte ca cei de la Dacia sa isi mai bata joc de noi, prin a ne duce de nas si sa punem punctul pe I, in a ne respecta in primul rand ca oameni, si in a beneficia de un produs conform si in stare perfecta de functionare conform certificatului de calitate.
S-a incercat a mi se rzolva aceasta problema la un alt service Dacia din Bucuresti, prin urmatoarele metode:inlocuirea jantelor si a cauciucurilor mele cu altele , de pe o masina care nu are aceste simptome(au crezut ca sunt de vina cauciucul si janta:cauciuc tocit si janta stramba,deformata-am sa pun poze si cu cauciucurile pe care le am pe masina de cand am cumparat-o, si inca le folosesc) - acelasi rezultat;inlociurea ansamblului janta cauciuc cu unele mai inguste(au crezut ca are aderenta prea mare la sol si forteaza pompa de servo)- acelasi rezultat - de parca nu ei au dotat masina cu aceste cauciucuri si jante; Voi incerca sa pun cat mai multe poze pentru a se observa cat mai multe detalii. Ca o alta observatie, in timp ce rotile trepideaza, ansamblul conducte - butoias ulei servo vibreaza ca la un cutremur de 10 grade RICHTER, turatia motorului are variatii - in a creste si a scade aleator si ne-constant. Am sa filmez tot ce se poate si tot ce pot. Si inca ceva: cei de la service mi-au spus ca e normal ca doar motorul merge, pompa servo actioneaza in urma functionarii motorului si deci este normal sa trepideze; dar acum vin si eu cu intrebarea logica: "DACA E NORMAL, DE CE NU A FACUT DE LA BUN INCEPUT, CI ABIA DUPA 14.000 KM, SI S-A AMPLIFICAT DUPA PRIMA SCHIMBARE A CASETEI DE DIRECTIE????????" Am sa fac tot posibilul ca maine sa am timp si sa va pun la dispozitie cele promise mai sus. P.S. Si voi ceilalti ce puteti adauga poze sau inregistrari, daca sunteti de acord , haide-ti sa le vedem impreuna, prin a le posta pe site. Toate bune. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
"Sandel" de 5 stele
|
bata-le norocul! asteptam ceva imagini de la tine Daniel. eu nu m-am uitat sub capota dar in volan, cum spuneam simt! ..o sa verific si eu cu capota ridicata. iti impartasesc insa ideea: de ce nu a facut de la inceput? ..cum naiba de si servodirectia pare afectata? eu mi-am luat masina special pentru drumuri mai rele si am zis ca o sa reziste mult..se pare ca m-am inselat amarnic. o fi din cauza "evolutiei europene" Dacia . ce sa mai zic!
numai bine! |
|
|
|
|
|
#20 |
|
"Sandel" de 5 stele
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 06-23-08
Motorizare : 1.4 mpi 75cp
Varsta: 46
Posturi: 1,081
|
Sper sa nu supar pe nimeni dar cred ca sunt multe mesaje postate care isi au locul pe mesaje private sau pe messenger. Sincer, daca nu as fi posesorul unui sandero as crede ca alegerea unui astfel de masini ar fi o alegere proasta, ceea ce nu este cazul. Am inteles, o parte dintre noi au probleme cu un stergator, un scartait de scaun, un troncanit la directie, corect ? Cat o mai tinem asa ? Si eu am criticat, mi-am spus punctul de vedere dar sa nu scriem la infinit acelasi lucru si la fiecare deschidere de forum sa intalnesc numai critici la adresa acestei masini. Stiu ca imi atrag antipatia unor colegi dar acesta este punctul meu de vedere.
|
|
|
|