-Calatorie Ungaria si Austria Calatorii si intalniri membri
![]() |
|
|||||||
| Īnregistrare | Īntrebări frecvente | Lista de Membri | Calendar | Marcheaza Forumurile ca Citite |
| Attention Visitor: |
| You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de Afisare |
|
|
#1 |
|
"Sandel" Incepator
![]() Data inscrierii: 07-15-08
Motorizare : 1.6
Posturi: 64
|
In 2 saptamani o sa plec intr-o calatorie cu Sandelul catre Ungaria si Austria (3 nopti la Viena si 2 la Budapesta).
Daca a mai fost careva si are idei, sugestii etc, sunt binevenite. Ce trebuie sa respect, sa platesc, sa tin cont? Multumesc anticipat |
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
"Sandel" Incepator
![]() Data inscrierii: 02-24-09
Motorizare : 1.4
Varsta: 24
Posturi: 60
|
Ai grija in Budapesta unde iti lasi masina, sa nu ramai fara ea! Vorbesc serios. Cunosc pe cineva care a patit-o! Si-a lasat masina in parcare, ei au mers sa manance si cand au venit masina nu mai era. In rest o calatorie frumoasa iti doresc.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
"Sandel" de 5 stele
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 07-21-08
Motorizare : 1.4 Mpi
Posturi: 433
|
Acelasi lucru am auzit si eu de la un prieten.
A lasat masina cineva parcata a fost in restaurant sa manance si cand a iesit.... nu mai era. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Super Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 05-24-07
Motorizare : saispevolti/empetrei
Varsta: 33
Posturi: 947
Rep Power: 12 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [Super Moderator]
|
sa iti iei vigneta cand iesi din tara, din vama. banuiesc ca mergi prin szeged, apoi budapesta. in cel mai rau caz, daca uiti de vigneta din vama, ai un omv pe dreapta la iesirea din szeged, e ultima sansa sa iei vigneta de acolo. au camere pe autostrada si filmeaza masinile fara vigneta. nu vrei sa afli cat costa o amenda de vigneta sau una de radar. incearca sa nu folosesti detectorul de radar, cica nu e voie, asa ca 130 pe autostrada si in rest ca si la noi, 50-90-130. si da, ai grija unde parchezi. daca ai casco, actele masinii si casco sa le tii la tine, nu in masina. in caz de Doamne fereste, daca ti se fura si documentele cu masina, nu vei fi despagubit. in rest, drum bun si vreme faina. eu as evita ungaria in locul tau, in sensul de dormit in ungaria...
|
|
|
#5 |
|
"Sandel" de 5 stele
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 06-27-08
Motorizare : LuMPI
Posturi: 865
|
In Budapesta trebuie sa ai grija mai ales in sectorul 8 (Vlll.ker.) - un fel de Ferentari al BP.In rest,nu vad cu ce ar fi in Ungaria mai periculos decat in Bulgaria,Ucraina...din contra.
@Seba:argumenteaza te rog! Sunt prea multi varcolaci in Ungaria ?! Sau de ce e de evitat? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Super Moderator
|
nu din cauza varcolacilor, dar stiu oameni care s-au trtezit cu vizitatori la masina cat au fost plecati sa-si ia o inghetata sau chestii de genul. colegul de birou a patit-o si el...
n-am zis ca e mai periculoasa decat bulgaria, dar mai sigur e sa lasi la noi masina descuiata in fata blocului decat incuiata in anumite zone ale budapestei.
|
|
|
#7 |
|
"Sandel" Incepator
|
Merci pentru sfaturi. Noi, in principiu, o sa stam 2 nopti in Budapesta, iar masina va fi parcata in curtea hotelului.
De vigneta stiu de la cineva ca se ia chiar din Mako, primul orasel dupa vama de la Nadlac. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Super Moderator
|
a, voi iesiti pe la arad
atunci da, mai bine iei din mako. desi daca au in vama, mai bine iei de acolo, nu de alta dar stiu pe unu' (oare pe cine ? )care a zis ca-si ia vigneta din szeged si-a uitat. si apoi hai inapoi la omv...![]()
|
|
|
#10 |
|
Super Moderator
|
daca nu ai de gand sa stai mai mult de o saptamana si sa te si imbolnavesti in timpul asta
nu cred ca ai nevoie de asigurare. in caz de "Doamne fereste!" cu masina, acopera rca-ul si casco. eu am avut asigurare pt 4 luni de stat in anglia, dar aia era alta treaba, erau riscuri mult mai mari decat un concediu de cateva zile.
|
|
|
#11 |
|
"Sandel" Incepator
![]() Data inscrierii: 03-19-09
Posturi: 6
|
De obicei serviciile medicale sunt foarte scumpe in afara tarii (mai ales daca nu esti asigurat), iar pentru 30 de lei e mai bine sa stai fara griji.
In concluzie recomand asigurarea medicala ;) |
|
|
|
|
|
#12 |
|
"Sandel" de 5 stele
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 09-07-08
Motorizare : 1.4 mpi
Posturi: 616
|
pentru 2 zile nu stiu daca va fi nevoie dar pentru orice eventualitate sa fie facuta. Eu voi merge cu niste prieteni daca nu duc sandero
... avantajul meu este ca masinile care vor merge sunt inmatriculate in ungaria. Una peste alta de abia astept sa merg. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
"Sandel" Incepator
|
M-am intors de 2 zile si Sandelul s-a comportat ireprosabil, fiind chiar laudat de strainii care l-au vazut.
Singurele 2 "probleme" care m-au deranjat au fost: gazele strivite de parbriz la 140 km/h care nu prea se luau cu solutia mea (asta am remediat-o la benzinarii si in viitor voi lua o solutie mai puternica) si faptul ca prin gurile de ventilatie (nu am AC) intrau frunzulite, praf etc Voi reveni cat de curand si cu poze |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Super Moderator
|
al dracu gaze
aici in zona umbla unele de-si dau cu 2 foi de parbriz. kamikazele drecu bine ca nu poarta casca...hai cu pozele, sa vedem pe unde-ai umblat. nu te mai intreb cum a fost, pt ca de cand ajungi la szeged, e alta lume...
|
|
|
#15 |
|
"Sandel" de 5 stele
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 06-23-08
Motorizare : 1.4 mpi 75cp
Varsta: 46
Posturi: 1,083
|
Altadata folositi insecte, nu mai faceti ca un om dupa 8 ore de munca sa stea sa gandeasca legatura intre gaze, parbriz , solutie......
![]() |
|
|
|
|
|
#17 |
|
"Sandel" de 5 stele
Motorizare : 1,4 75
Varsta: 26
Posturi: 1,487
|
asta inseamna ca nu prea circulati cu 140 si nu stiti ce chin e sa ti se lipeasca de parbriz, si mai ales cand nu mai ai solutie, sau cand datorita crizei folosesti apa de la robinet
![]()
|
|
|
#19 |
|
"Sandel" de 5 stele
Motorizare : LuMPI
Posturi: 865
|
Pai m-am hazardat si eu la 140 km/h si nu pe autostrada...deci nici eu nu ma gandesc la viata mea,se pare...
|
|
|
#20 |
|
"Sandel" de 5 stele
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 07-21-08
Motorizare : 1.4 Mpi
Posturi: 433
|
Am fost si eu inconstient de vreo 2 xri
140 si 150 ambele in localitate.. (noaptea) dar knd am vazut acu` vitezometrului am calcat usor frana |
|
|
|