-Anvelope Iarna + All season Intrebari frecvente
![]() |
|
|||||||
| Īnregistrare | Īntrebări frecvente | Lista de Membri | Calendar | Marcheaza Forumurile ca Citite |
| Intrebari frecvente Dacia Sandero : Cum fac sa ....? Cat costa sa ....? Unde gasesc ....? si alte asemenea intrebari |
| Attention Visitor: |
| You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de Afisare |
|
|
#1 |
|
Banned
|
Mi-am cumparat 2 anvelope de iarna Nokian din cate am inteles eu , niste anvelope destul de bune calitativ (M+S plus semn 'gheata').Am zis sa nu imi iau niste porcarii care gaseam si la 150lei/buc marci resapate sau marci low-cost neresapate dar de 2* din 5.
Cum am multe alte cheltuieli si banii nu ma dau afara din casa, intreb combinatia 2 Nokian iarna fata + 2 Continental all season spate e chiar atat de nefericita cum zic multi, chiar mai nefericita decat 4 all season? Eu intentionez sa imi iau alte 2 nokian la anul, si numai daca iarna asta o va cere alte 2 de iarna sezonul asta. Iarna trecuta am mers cu allseason si nu am murit si nici probleme mari nu am avut (3 zile stat pe 'tusa') tinand ca iarna a fost usoara iar eu la munte nu am avut treaba. Deci sa ma ingrijorez de acesta combinatie sau nu? Astept pareri. Last edited by Kamath : 26th September 2009 at 10:20 |
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
"Sandel" de 5 stele
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 06-27-08
Motorizare : LuMPI
Varsta: 33
Posturi: 864
|
E destul de bine,eu am avut un an,cand am mers pana in februarie cu gume de vara (toate 4) - si alea bine tocite - si nu am facut accident deloc.Iarna respactiva a fost si cu multa zapada,am avut multe de indurat,dar cu putina minte si multa grija se pot evita problemele.
Bineinteles am avut multe situatii nasoale,de genul Flinstone cand ieseam cu piciorul stang si impingeam masina sa se urneasca din loc,in timp ce cu dreptul apasam acceleratia ![]() Nu recomand la nimeni...eu mai stau si la munte. Dar,daca pe fata macar ai 2 de iarna,e ok.
|
|
|
#4 |
|
Super Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 05-24-07
Motorizare : saispevolti/empetrei
Posturi: 947
Rep Power: 12 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [Super Moderator]
|
conti all season? ecocontact3-ul de fabrica e de vara toata ziua, indiferent cat de idioti sunt dealerii si cate prostii vorbesc cateodata...cel mai ok e sa avem 2 seturi comlete vara/iarna pe masina. gumele all-seson sunt un compromis intre performantele si neajusurile ambelor tipuri de anvelope. eu n-as folosi, prefer sa dau bani in plus pe gume de iarna. normal, daca nu exista spatiu de depozitare relativ rece, ferit de soare (ultraviolete), gen pivnita, atunci all-seson sa fie
![]()
|
|
|
#5 |
|
"Sandel" de 5 stele
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 06-18-09
Motorizare : reno'
Posturi: 479
|
categoric 4 gume de iarna! masina e si usoara si iti va fugi spatele daca pui alt tip de gume! e un efort dar merita mai ales daca mergi mult extern pentru ca nu stii la ce sa te astepti pe drumurile patriei. eu in harghita am patit-o primavara chiar. daca mergi mai mult prin oras..mai poti combina. acuma depinde si de buget.. si de indeminare, etc
referitor la mersul cu gume de vara si eu mergeam pe vechea masina cu vara sau cu all seasons pe fata/spate dar foloseam un mic truc. lasam presiunea mai joasa (la 1,5) pentru a avea aderenta mai buna. nu cred/nu stiu insa ca la masinile de generatie noua se recomanda.(la dacia 1300 chiar se recomanda in cartea tehnica faptul ca la conducerea pe timp de iarna sa scazi presiunea in pneuri si pot sa spun ca functiona al naibii de bine; am fost pe drumuri forestiere cu masina cu gume de vara, fara probleme si nu am ramas niciodata inzapezit). |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Super Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Data inscrierii: 05-24-07
Motorizare : saispevolti/empetrei
Posturi: 947
Rep Power: 12 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [Super Moderator]
|
raliurile, chiar daca nu avem masini pt asa ceva, ar trebui sa fie invatatura pt toti. daca aia folosesc gume mai inguste pe noroi si pe zapada decat pe asfalt, inseamna ca asa trebuie sa fie, aia nu-s tampiti, pt ca daca lor nu le trebuie aderenta maxima, atunci nici noua nu ne trebuie
chestia cu dezumflatul rotilor e relativa, adica e cu doua taisuri. pe zapada proaspata, e ok, pt ca se taseaza zapada si scazand presiunea roata devine mai "senila", adica se poate agata teoretic cu 1-2 dinti in plus in neregularitatile suprafetei de rulare si avem deci o tractiune mai buna. in schimb pe zapada batuta, avand suprafata mare de contact, presiunea exercitata de masina asupra zapezii scade si crampoanele nu mai topesc stratul superficial de contact si acele rugozitati care se formeaza in cazul anvelopelor de iarna, la anvelopa de vara dezumflata nu se formeaza. deci vom avea tractiune scazuta. daca nu credeti, incercati sa urcati un deal cu zapada batatorita cu gume 185/60r15 sau cu 210/45r15...o sa fiti surprinsi ![]()
|